Ακαδημαϊκό Σύστημα Δωρεάν Διάθεσης Λογ/κού

Αναφανδόν - Ακαδημαϊκό Σύστημα Δωρεάν Διάθεσης Λογ/κού

Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. και Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής Τ.Ε., το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. και το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχουν με τριετή συνδρομή στο πρόγραμμα προσφοράς δωρεάν λογισμικού Microsoft Imagine Premium (πρώην DreamSpark και MSDNAA), μέσω του οποίου όλα τα μέλη και των τριών τμημάτων (Μέλη ΔΕΠ, Φοιτητές κ.λ.π.) μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν τα προγράμματα που περιλαμβάνονται στο Imagine Premium (σχεδόν όλα τα προϊόντα της Microsoft εκτός από το Office). Σημειώνεται ότι τα προϊόντα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς σκοπούς όχι όμως για εμπορική χρήση.

Οι φοιτητές και τα μέλη του εκπαιδευτικού/ερευνητικού προσωπικού των παραπάνω τμημάτων μπορούν να μεταβούν απευθείας στην web πλατφόρμα kivuto (που παρέχεται από την εταιρεία http://www.onthehub.com/ με την οποία συνεργάζεται η Microsoft) που χρησιμοποιείται για τη διανομή του λογισμικού, στις παρακάτω διευθύνσεις:

Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία θα πρέπει πρώτα να πιστοποιηθείτε ως δικαιούχοι. Η πιστοποίηση γίνεται με τη χρήση του username/password που έχετε αποκτήσει για το σύστημα Ηλεκτρονικής Γραμματείας του Ιδρύματος.

Η φιλοσοφία με την οποία είναι οργανωμένη η πλατφόρμα διανομής είναι όμοια με αυτή των e-shops (π.χ. amazon) με την διαφορά ότι δεν υπάρχει χρέωση για το λογισμικό που μπορείτε να «κατεβάσετε». Συγκεκριμένα, επιλέγετε το πακέτο που θέλετε να «κατεβάσετε» και από το kivuto λαμβάνετε το serial number του λογισμικού, ενώ σας αποστέλλεται και ένα e-mail με τα στοιχεία και το λογισμικό που ζητήθηκε να γίνει download. Η διαδικασία που αναφέρθηκε περιγράφεται αναλυτικά και στο kivuto.

Sitemap

Κορυφή σελίδας